Nu te huur: Xone DB4

Nu te huur: Xone DB4

Date of publication:

De XoneDB4 is de nieuwste DJ mixer van Allen & Heath. Het is een vier kanaals mixer met een interne audio interface en ingebouwde digitale effecten.

Het hart van deze mixer is een krachtige quad core DSP effecten engine, dat in staat is ieder kanaal van effecten te voorzien. Deze effecten worden automatisch gesynchroniseerd met het tempo van de mix. Er zijn vijf verschillende effect types. Iedere FX bank heeft zijn eigen draaiknop voor wet en dry. Vanzelfsprekend ontbreken de Xone dual filters ook niet.

Ieder kanaal heeft een driebands EQ, die geconfigureerd kan worden als een asymmetrische EQ (+6/-25 dB), een Isolator (+6 dB/OFF met een 24 dB/octave slope), of als een high-pass/low-pass fliter waarvan de resonantie ook in te stellen is. De EQ knoppen veranderen van kleu als er een ander type EQ gekozen wordt.

Ook heeft ieder kanaal een loop functie, waarmee u loops kunt maken in lengte van 1/16 beat tot en met 4 bars. De DB4 zal altijd een volledige maat opnemen, dus iedere loop kan naar wens worden ingekort. Ook deze loop wordt gesynchroniseerd met het tempo van de mix.

Elk kanaal is schakelbaar tussen verschillende bronnen: analoog lijn in 1 tot 4, waarvan kanaal 2 en 3 ook te gebruiken zijn voor draaitafels; digitaal 1 tot 4 of USB 1 tot 4. Er is ook een microfoon/lijn ingang met een tweebands EQ, gain, Cue en volume regeling. Deze kan ook naar kanaal 1 geroute worden.

Alsof dit nog niet allemaal genoeg is heeft de Xone:DB4 een 24-bit, 96 kHz USB audio interface waarmee u DJ software kunt afspelen en tot vier stereo kanalen opnemen in iedere DAW. Ook voorziet deze audio interface u van vier stereo effect returns.